Zástupci Microsoftu vyvíjí vlastní tablet PC (navazuje: COURIER: ...)

26.09.2009 23:45

Microsoft vyvíjí vlastní tablet PC

ITBiz.cz na Facebooku

Microsoft

Podle informací zpravodajského serveru Gizmodo pracuje softwarový gigant na svém vlastním modelu tablet PC. Ten by měl nést jméno Courier. Microsoft by se tak vydával ve stejných stopách jako konkurenční Apple, který by měl vlastní tablet PC představit počátkem příštího roku. Podle informací serveru Gizmodo je Courier nyní ve stádiu prototypu, o jeho možném uvedení na trh se ale nic neví.                                                                          

Microsoft Courier
Předpokládaný vzhled nového tablet PC Microsoftu.
Zdroj: Gizmodo.com

Z dostupných fotografií vypadá Courier na první pohled velmi zajímavě a stylově. Zařízení, které svým designem připomíná knihu (příručku), vyniká především hladkými liniemi, které jsme dosud byli zvyklí vídat především ve spojení s produkty konkurenčního Applu. Po rozevření Courier disponuje dvěma proti sobě posazenými displeji, které mají mít úhlopříčku až 18 centimetrů. Zařízení také není vybaveno žádnou hardwarovou klávesnicí a k ovládání slouží dotykové pero.

Poměrně revoluční by měl být i způsob napájení. Na rozdíl od jiných srovnatelných zařízení by se Courier měl nabíjet „bezkabelově“ metodou elektromagnetické indukce. K tomu slouží speciální podložka. Bohužel nejsou k dispozici žádné informace ohledně typu baterie a její výdrži, ostatně jako o jakémkoliv hardwaru, který by měl Couriera pohánět.

Velkou otázkou, která ohledně Couriera panuje, je zda-li bude Microsoft zařízení prodávat pod svým vlastním jménem, nebo jej nabídne některému z etablovaných výrobců. K tomuto kroku se Microsoft v minulosti už jednou uchýlil, kdy ve spolupráci s výrobci hardwaru připravoval jiný tablet PC. Tomu nakonec připravil speciální verzi Windows, která nesla označení Tablet PC Edition.

Za vývojem Couriera by měla stát společnost Pioneer Studios, která je součástí divize Microsoftu Entertainment & Devices. Tato divize v minulosti vytvořila například oblíbenou herní konzoli XBox, nebo multimediální mp3 přehrávač Zune. Stála také za návrhem a realizací operačního systému Windows Mobile, který je určen pro mobilní zařízení.

Důležité je, že prvotní informaci serveru Gizmodo už potvrdilo několik dalších důvěryhodných zpravodajských serverů. Zástupci Microsoftu se odmítli vyjádřit. Pokud Gizmodo skutečně existuje, mohl by znamenat silný impuls pro rozproudění celého segmentu tablet PC.

Zdroj: Gizmodo.com

Novinky čtěte i zde - navazuje na:

Zpět