WhatsApp (Messenger) teď už: Doživotní služba zdarma i bez reklam (+ Zálohy zpráv a média Disk Google 2016)!

19.01.2016 16:22

WhatsApp bude zdarma a bez reklam

WhatsApp včera oznámil, že už nebude vyžadovat platbu po roce užívání (0,99$). Nově bude zdarma pro všechny, a přesto nebude zobrazovat reklamy.

V pondělí oznámili tuto změnu na oficiálním blogu, poplatky by měly být z aplikace odstraněny během několika nadcházejících týdnů.

„Mnoho let jsme od lidí po roce používání WhatsAppu požadovali poplatek. Jak se vyvíjíme, zjistili jsme, že tenhle přístup moc dobře nefunguje,“ píšou na blogu.

"Uživatelé často nemají kreditní/debetní kartu, kterou by mohli zaplatit, a bojí se, že po roce ztratí spojení s přáteli a rodinou. WhatsApp jim chce vyjít vstříc."

wa_whatsapp

Textové zprávy, hlasové zprávy, hovory a chystané jsou i videohovory

Čím budou vydělávat?

Zároveň přislíbili, že nebudou v aplikaci zobrazovat žádné reklamy, a tak se nabízí otázka, čím plánují vydělávat. Jejich představa je taková, že umožní přes WhatsApp komunikovat s firmami a organizacemi. Například letecká společnost by vám mohla dát jednoduše vědět, že Váš let bude mít zpoždění (kolik?), banka by Vám mohla oznamovat (notifikace), že platební transakce proběhla (jak a zda je tak v pořádku?). Firmy by za to samozřejmě platily.

WhatsApp, vlastněný Facebookem, má v současné době téměř miliardu uživatelů. Ti, kteří už za jeho používání zaplatili, mají smůlu. Peníze se vracet nebudou.

zdroj: A.D. & Objevit.cz

P.S.
Náš další komentář: Tedy, už žádné předplatné, máme to aktuálně potvrzeno v Nastavení účtu: Doživotní služba. Nově současně lze nastaviti permanentní Zálohy zpráv a média (historii) WA M. také v úložísti tzv. "oblaku" na Disk Google (mimo mobilní zařízení pro případnou obnovu). Vřele doporučujeme všem uživatelům i našim kontakttům, přidejte se také k nám,  nebudeme se bát "vlka, nic" (ani nekalým obchodním intrikám /českých/ mobilních operátorů).

I další minulé "novinky" (archiv) v odkazu WhatsApp /štítky/

 

 

Zpět