Tip-lesy: Mobilní aplikace a odolné zařízení typ Samsung Galaxy Xcover 3?

09.06.2015 18:06
  • *) Mobilní aplikace (Číselníky dříví, Lesní hospodářská kniha a mapy GIS: v mobilu ...

e-POPTÁVKA & e-Nabídka? Náš tip mobilního zařízení "outdoor smart" MOBIlního telefonu / Phabletu > 5" (obdobně lze i tablety 7/8/10"):
    
                    SAMSUNG Galaxy Xcover 3 SM-G388F  
               
 ( ij. třeba S.G.Xc.2, S.G.S4-6 Active, CATerpillar CAT S50 či Evolveo StrongPhone Q4 a jen málo dalších/starších (ne)srovnatelných...?)

Tip: Právě v 2015, aktuálně na trhu odolný: Samsung Galaxy Xcover 3 (obrázek 1 a 2 miniatura-image & animace  "outdoor" IP67, nejen proti H2O i má přežít pád až z 1.20m ... to vypadá lépe odolně?). Případná další vyšší odolnost vůči extrémním vlivům udávaná i někdy podle (USA) normy armádního standardu MIL-STD-810G(F):# zvlástě bez upřesnění následného čísla testu # ?, spíše berte opatrně a bez záruky (ale  prý dává zařízení i odolnost vůči: soli, prachu, vlhkosti, dešti, vibracím, slunečnímu záření, transportu a teplotním šokům  +resp. Živě *)!
PARAMETRY hw/sw: Základem bude 4,5palcový displej s rozlišením 854 × 480 pixelů, odolné sklo Gorilla Glass #?. V útrobách telefonu bude tikat čtyřjádrový procesor s taktem 4x1,2 GHz, který bude mít k ruce 1,5GB operační paměť. Interní 8GB úložiště (po prvním spuštění zbývá ca.4GB volného prostoru), bude rozšiřitelné paměťovými kartami microSD (až 64GB lze i odolný typ: Samsung EVO), 1 slot (microSIM). Zadní fotoaparát bude disponovat 5 Megapixely, video FullHD, čelní kamerka 2 Mpx. Novinka nabízí také netradiční tlačítko Xcover Key, které vám zpřístupní oblíbené funkce, i když nemáte možnost ovládat displej. Baterie pak nabídne kapacitu 2 200 mAh a ve výbavě nebude chybět ani GPS, e-kompas, výškoměr, senzor-Cardio Trainer Pro, Google Mapy, NFC či přenos dat 4G-LTE s podporou evropských pásem, či  3G HSPA+, WiFi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0 a platforma nejrozšířenějšího podporovaného operačního systému verze Android 4.4.4 KitKat (aktualizace vyšší v.5.0(1) Lollipop, +spec. grafické rozhraní výrobce S.-T.?). Dále v rámci systému bude přítomna i zabezpečená systémová část  Samsung KNOX 2.2 - nové řešení kdy systém Android je na hardwarové, a později i na softwarové úrovni, oddělen na soukromou / a pracovní zabezpečenou část i ta může být/bývá navíc napojena na podnikové systémy a s možností přepínání mezi nimi. Takže může být telefon cílen jak na ty, kteří vyrážejí do přírody, ale také do firem, které mají např. pracovníky v terénu: pro (nejen) lesy.  

Nový (připravovaný) Android 5.0 Lollipop pak umožní, díky přidání speciálnímu (mimo jiných i uživatelských: "režim hosta" /Guest Mode/ "pracovnímu profilu", lépe ochránit, resp. izolovat data od soukromých. Součástí aktualizace verze A.5 bude platforma: Android for Work (Android pro práci) s možností zabezpečení aplikací a obsahu telefonu. 

  • Další odolný smartmobil je připravován na trh: Samsung Galaxy S6 Active SM-G890A, jako upravenou poslední verzi řady "S" (S.G.S6) i s technickým vybavením obdobným běžné verze "eS-šestky" jen poněkud VĚTŠÍCH rozměrů (na vrub odolnosti a baterii 3500 mAh).  Konkrétně víme jen o přítomnosti 5,1“ Super AMOLED+ s QHD rozlišením (2 560 × 1 440 pixelů) s optickou stabilizací, osmijádrového procesoru Exynos 7420, 3GB RAM a 32GB, 64GB i 128GB interního úložiště (ale bez p.karet SD!). Také rozlišení fotoaparátů by mělo zůstat stejné, konkrétně tedy 16 MPx vzadu a 5 MPx vpředu  i včetně potvrzené čtečky otisků prstů (ID: biometrické). S cenou počítat skoro až 3x, než předchozí typ ad 1)!!! Uvidíme ho i v Česku ...(zatím nevíme, snad ano)?

*)T.č. dostupné aplikace do lesa i terénu přímo v lesních porostech, od autora lesnických produktů ICTTM, najdete
tam-odkaz:
                   www.ha-soft.cz/mobilni-aplikace 
P.S. 
Jedná se o autonomní lokální mobilní aplikaci, které stačí k provozu režim práce "off-line" i bez připojení k internetu a web.prohlížeče (na rozdíl od jiné ÚHÚL mapové aplikace:          Lesní hospodářské osnovy - LHO, ta vyžaduje připojení tzv. "online" režim a navic i je potřeba funkční komponentu rozšíření doplňku 'Microsoft Silverlight'!)
Náš komentář:

Také nezaměňovat si za podobné označení: Samsung B550 Xcover 3 mobil jiného starého tlačítkového vzhledu tzv. "hloupý" (má místo slovíčka "Galaxy"  uprostřed písmeno  B s 3číslím, ten je ale bez Androidu a s tím vůbec nelze ty mobilní aplikace provozovat)!

Momentálně aktuální ceny a distribuci na českém trhu zatím neznáme (po 12.týdnu CeBit 2015 Hannover) ... uvidíme?  Aktualizace 7.5.2015: ad 1. Známe předběžnou orientační cenu něco přes > 6000 Kč s DPH (Sunnysoft.cz bral nedávno předobjednávky a deklaruje / 6190 Kč i očekával jeho dostupnost někdy koncem května 2015). Aktuálně od 19.5.2015 se i na českém trhu už začíná oficiálné prodávat s českou lokalizací (stříbrný) ✔ .

Zdroj: oficiální výrobce Samsung
Náš další odkaz (OneDrive/Veřejné): Recenze a test detailněji Samsungmania.cz

Zpět