Courier: v podobě ePříručky, jako počítač resp.TabletPC (nový notebook/booklet-Microsoft vize či jen sen Billa Gatese)-evoluce v IT?

23.09.2009 13:26

Courier: revoluční TabletPC nebo jen jeden z mnoha prototypů?

LUPA.cz Dnes 23.IX.2009 10:09 - Jiří Macich

Tabletové počítače ve smyslu příručních počítačů s dotykovým displejem nejsou pro Microsoft novým tématem. Zatím ale nenaplňuje své ambice na tomto poli. Ostatně tabletové počítače se obecně doposud příliš nerozšířily. Podle informací serveru Gizmodo má ale Microsoft nový trumf v rukávu resp. nové zařízení ve fází pozdního prototypu. Tablet s označením Courier má vypadat jako knížka. Po rozevření uživatel nalezne dva pravděpodobně sedmipalcové displeje s podporou multidotekového ovládání.

Podle animace, se kterou server Gizmodo přišel, by měly oba displeje spolupracovat, takže půjde třeba přetahovat obsah z jednoho na druhý. K ovládání mohou posloužit jak prsty, tak pero, kterým pak půjde psát přímo na displej. Courier na první pohled nevypadá jako úplný nesmysl. Microsoft si adekvátní technologie piluje už několik let. Existenci projektu potvrzují i zdroje serveru CNET News, ovšem zároveň s upozorněním, že jde pouze o jeden z mnoha prototypů, na kterých Microsoft pracoval, pracuje a bude pracovat.

Není tedy vůbec jisté, jestli z projektu bude někdy něco více, než několik uniklých náčrtů a animací. Nicméně tabletové počítače byly v posledních letech jedním ze snů Billa Gatese. Ten se už dříve nechal slyšet, že doufá v neopuštění této myšlenky po svém odchodu z plného pracovního zatížení v Microsoftu. Navíc dnes je značná poptávka po mobilních počítačích všeho druhu, nemluvě o zařízeních s dotykovým ovládáním. Nebylo by tedy překvapením, kdyby Microsoft skutečně s Courierem (nebo něčím podobným) nakonec přišel na trh.

P.S. Žeby nová evoluce doby budoucích let 201(0), ... uvidíme, vypadá to nejen zajímavě i nadějně, že? Posuďte Vy sami!

Server GIZMODO: Další náhledy a 1.detaily Fotografie a video (miniaplikace/YouTube najdete celé video 1:55 ve FlashStream.flv a animace lze spustit přímo zde, stačí "ťuk na symbol Tvojúhelníčku a přehrej" či Obraz(ovku) videa, pak se spustí v novém okně známého YouTube): ...

 

Líbí se i Vám, malý videosoubor lze ke stažení (stačí jako: formát.3GP náhledů Movie 1:55 animací zde níže, pro mobil/QuickTime Player-přehrávač OK)? ...

Navazuje dále a více článek:

 

Zpět