Nový web HA-SOFT.cz & aplikace pro lesy SEIWin 3/4 a 5 i mobilní apps A. 4 (aktualizován SEIWin 3.88+ lze i vzdáleně T.V.11 Business)

28.08.2015 17:00

Spuštění nového webu HA-SOFT


                     představujeme vám nový web autora https://www.ha-soft.cz


                                                 QR kód web HA-SOFT
                                                       pro české lesy
                                                    (i les.-SR a nejen ty)

                                               

 "LESU ZDAR",  vážení lesní uživatelé počítačových i mobilních aplikací

Dne 21. července 2014 jsme pro vás spustili kompletně nový, přepracovaný a redesignovaný firemní web. Cílem nového webu je prezentovat nás jako stabilní firmu s více než 20 lety zkušeností s vývojem software pro řízení lesního hospodářství 

  • V sekci Produkty naleznete popis našich komplexních systémů a jejich modulů. Můžete si též prohlédnout přehlednou tabulku porovnávající naše systémy.
  • Sekce Podpora obsahuje historii změn v našich programech, možnost stáhnout nové licence, aktualizační balíčky/"disky" do instalačních složek a vstup do webové aplikace pro evidenci chyb Mantis. (+ plus: STÁHNOUT lze teď i včetně nastavené mobilní aplikace výchozího internet.web. prohlížeče Google CHROMe aktuální verze, lépe přes připojení WiFi - funguje to v mobilních zařízení (t.mobil / tablet i Android)- dobře se to pak hodí v novém smart t. mobilu / tabletu & Windows 10 Mobile 
    *) ... a v režimu Continuum (proměna smartphone v PC): pak výhledově 2015/2016 na trhu mobilních zařízení jako Acer Liquid Jade Primo (sada balení základní výbavy včetně Ms. Diisplay Dock a klávesnice i myš = vše prý < 16000 resp.pod 19000 Kč?) , oproti Microsoft Lumia 950(XL), ale ty bude nabízet s příslušenstvím té dokovací stanice k dokoupení navíc, jen stačí připojit větší monitor a je z toho jako stolní počítač s plochou & Windows 10 to bude/má být zajímavou alternativou takových mobilních zařízení (k nejnovějším "chytrým" dotykovým mobilním telefonům s aktuální univerzální platformou Windows 10 M.)

    Moc děkujeme, autoru a vývojáři stránek https://www.ha-soft.cz/websup/websup.dll/$/ také za podporu v mobilních zařízení rozšířených platforem (Windows 10 Mobile, Android > 4.0):
  • HA-SOFT-podpora
    příhláš.uživat.ID

    (stažení SW)
    QR kód web
      
  • Pro případ jakéhokoli dotazu jsou v sekci Kontakty uvedeny telefonní čísla na naše pracovníky, kteří vám se všemi záležitostmi rádi pomohou.

Přejeme vám přijemně strávené chvíle při prohlížení našeho nového webu.

Nové logo a firemní design

Firemní design je podstatou vizuální identity firmy. A protože víme, že když se něco dělá, má se to dělat pořádně, oslovili jsme jednoho z nejlepších designérů v této zemi Martina Halíka a požádali jsme ho o vytvoření profesionálního firemního designu na míru šitého naší společnosti. Výsledek vidíte v levém horním rohu našeho webu:

Naše nové logo se skládá ze dvou částí a dominuje mu hnědá barva. Logo (levá část) znázorňuje letokruhy a s pomocí hnědého odstínu nejlépe vypovídá o odvětví, ve kterém naše firma působí. Logotyp pak prezentuje název naší společnosti, která je tu s vámi na trhu již více než 20 let.

Součástí nové firemní identity je samozřejmě i prezentace naší firmy na internetu.

Již v srpnu jsme pro vás spustili nové, přehlednější a obsahově plnější webové stránky. Najdete zde podrobný popis našich komplexních systémů SEIWIN 3/4 a SEIWIN 5 a také porovnání těchto verzí. V sekci podpora jsou odkazy na stažení nových verzí nebo historii změn.

Již 22 let vám pomáháme efektivně řídit hospodaření 93% českých lesů. Nicméně si ale uvědomujeme, že nesmíme usnout na vavřínech. Neboť jak se říká, "kdo chvíli stál, už stojí opodál." 

 Vítáme vás na těchto našich oficiálních stránkách www.ha-soft.cz a nashledanou.

P.S.

  • Nový je i HA-SOFT, s.r.o. SEIWin Hosting ("cloud") na adrese https://hosting.seiwin.cz resp. https://www.ha-soft.cz/rozsireni-kapacity-hostingu
  • NOVINKA: Aktualizován SEIWin verze 3.88 od 28.8.2015 vše, teď připraveno  a distribuuje se jako kompletní disk "CD" ( DVD/USB Flash disk/p.karta/resp.i.balík: CD1.zip) a je potřeba (pře)instalovat celý (les.G)IS SEIWin 3.88 i jednotlivé aplikace (stačí vybalit do složky, lze i bez PC jednotky CD ani NEvypalovat a spustit: instalCD.exe např.u nových notebooků a tabletů s Windows 10, už nepodporující optická média disků)!!:
  •  miniatura webu autora v prohlížeči Ms.Edge Windows 10 v PC: stažení "balíku stač  CD1.zip" (uložení složky, rozbalení a instalaci les.GIS SEIWin řady 3.i bez vypálení média optického dat.disku CD-R / DVD 430MB)


 

  • *) Mobilní aplikace (Číselníky dříví, Lesní hospodářská kniha a mapy GIS / export LHP (data i mapy) pro mobilní zařízení & Android): třeba v    MOBILu / tabletu ...

 Zdroj: oficiální webové stránky HA-SOFT, s.r.o. Brno

 Další zdroje: info. pro (nejen) širokou lesnickou veřejnost e-publikovali: (:-) v z. P.N.

 
         e-POPTÁVKA & e-Nabidka ? Náš tip "outdoor smartphone"  
  MOBIL
ního telefonu / Phabletu > 5" (obdobně lze i tablety 7/8/10"):
             SAMSUNG Galaxy Xcover 3 SM-G388F  
            ( ij. třeba S.G.Xc.2, S 4-6 Active, CAT S50...?)

 Tip: Právě v 2015,aktuálně na trhu odolný typ: Samsung Galaxy Xcover3 (obrázek 1 a 2 miniatura-image & animace  "outdoor" IP67, nejen proti H2O i má přežít pád až z 1.20m ... to vypadá docela odolně?).  Případná další vyšší odolnost vůči extrémním vlivům udávaná i někdy podle (USA) normy armádního standardu MIL-STD-810G(F) zvlástě bez upřesnění následného čísla testu # ?, spíše berte opatrně a bez záruky (ale  prý dává zařízení i odolnost vůči: soli, prachu, vlhkosti, dešti, vibracím, slunečnímu záření, transportu a teplotním šokům  +resp. Živě *)!
PARAMETRY hw/sw: Základem bude 4,5palcový displej s rozlišením 854 × 480 pixelů, odolné sklo Gorilla Glass # ?. V útrobách telefonu bude tikat čtyřjádrový procesor s taktem 4x1,2 GHz, který bude mít k ruce 1,5GB operační paměť. Interní 8GB úložiště bude rozšiřitelné paměťovými kartami microSDHC. Zadní fotoaparát bude disponovat 5 Megapixely, čelní kamerka 2 Mpx. Novinka nabízí také speciální tlačítko Xcover, které vám zpřístupní oblíbené funkce, i když nemáte možnost ovládat displej. Baterie pak nabídne kapacitu 2 200 mAh a ve výbavě nebude ani chybět GPS, e-kompas, výškoměr, senzor-Cardio Trainer Pro, Google Mapy, NFC či přženos dat 4G-LTE s podporou evropských pásem: HSPA, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n , Bluetooth BT4.0 a platformou nejrozšířenějšího podporovaného operačního systému verze Android 4.4.4 KitKat (aktualizace vyšší v. 5.0(1) Lollipop +spec.grafické rozhraní výrobce S.-T.?) Dále v rámci systému bude přítomna i zabezpečená systémová část  Samsung KNOX 2.2 - nové řešení kdy systém Android je na hardwarové, a později i na softwarové úrovni, oddělen na soukromou / a pracovní zabezpečenou část i ta může být/bývá navíc napojena na podnikové systémy a s možností přepínání mezi nimi. Takže může být telefon cílen jak na ty, kteří vyrážejí do přírody, ale také do firem, které mají např. pracovníky v terénu: pro (nejen) lesy. Nový (připravovaný) Android 5.0 Lollipop pak umožní, díky přidání speciálnímu (mimo jiných i uživatelských: "režim hosta" /Guest Mode) "pracovnímu profilu", lépe ochránit, resp. izolovat data od soukromých. Součástí aktualizace verze A.5 bude platforma: Android for Work (Android pro práci) s možností zabezpečení aplikací a obsahu telefonu. 

  • Další odolný smartmobil je připravován na trh: Samsung Galaxy S6 Active SM-G890A, jako upravenou poslední verzi řady "S" (S.G.S6) i s technickým vybavením obdobným běžné verze "eS-šestky" jen poněkud VĚTŠÍCH rozměrů (na vrub odolnosti).  Konkrétně víme jen o přítomnosti 5,1“ Super AMOLED+ s QHD rozlišením (2 560 × 1 440 pixelů) optickou stabilizací, osmijádrového procesoru Exynos 7420, 3GB RAM a 32GB, 64GB i 128GB interního úložiště. Také rozlišení fotoaparátů by mělo zůstat stejné, konkrétně tedy 16 MPx vzadu a 5 MPx vpředu i včetně potvrzené čtečky otisků prstů (ID: biometrické). Uvidíme ho i v Česku ...(zatím nevíme)?
     

*) T.č. dostupné aplikace pro lesy i do terénu přímo v lesních porostech, od autora lesnických produktů ICT TM
najdete tam-odkaz: www.ha-soft.cz/mobilni-aplikace
P.S. 
Jedná se o autonomní lokální mobilní aplikaci, které stačí k provozu režim práce "off-line" i bez připojení k internetu a web.prohlížeče (na rozdíl od jiné ÚHÚL mapové aplikace: Lesní hospodářské osnovy - LHO, ta vyžaduje připojení tzv. "online" režim a navic i je potřeba funkční komponentu rozšíření doplňku 'Microsoft Silverlight'!). 
Náš komentář:
Také nezaměňovat si za podobné označeníSamsung B550 Xcover 3 mobil jiného starého tlačítkového vzhledu tzv. "hloupý" (má místo slovíčka "Galaxy"  uprostřed písmeno B s 3číslím, ten je ale bez Androidu a s tím vůbec nelze ty mobilní aplikace provozovat)!

Momentálně aktuální ceny a distribuci na českém trhu zatím neznáme (po 12.týdnu CeBit 2015 Hannover) ... uvidíme? Aktualizace 7.5.2015: ad 1. Známe předběžnou orientační cenu něco přes > 6000 Kč s DPH (Sunnysoft.cz bral nedávno předobjednávky a deklaroval / 6190 Kč i očekával jeho dostupnost někdy koncem května 2015). Z oficiální české distribuce se i v Česku už začíná prodávat s českou lokalizací (stříbrný) ✔ .

  Náš další odkaz (OneDrive/Veřejné): Recenze a test podrobněji Samsungmania.cz

 

P.S.
2016 provádíme instalace aktualizace les.GIS SEIWin řady 3.9x i na přání uživatele vzdáleně, aplikací TeamViewer / QuickSupport11: komerční licencí T.V.11 Business W-FG Ledeč n.S.a.s. & skupinu, 
v z. ICT, pro lesy Kraj Vysočina, P.N.-privat (připraven e-mail aktivní odkaz a stažení CD1.zip jen na 1 klik.službou Ms. One(Sky)Drive - ta je zdarma součástí aktuální verze Windows a finální firemní síť.instalace S: ... OK hotovo, rychle i bez služební fyzické cesty, nashledanou.)

 

Zpět