(NE)nabíjet mobil přes noc, prý to je to nejhorší co múžete baterii udělat!

29.12.2017 17:42

Mobilní telefon by se neměl přespříliš nabíjet. To je rada, kterou jste už možná slyšeli. Ujistěte se, že jej odpojujete z nabíječky poté, co je baterie nabita (a netřeba ani na 100 %). A nikdy nenechávejte nabíjet telefon přes noc, radí experti. Co se může stát, pokud tyto rady neuposlechnete? ... další pokračování následuje (miniatura náhledu i zde resp. dokumentu Word Online / OneDrive):

Naopak, poněkud jiný (starší) byl názor na údajné (ne)škodné  noční nabíjení mobilu.
Logicky posuďte sami: pravda o nočním nabíjení asi bude někde uprostřed, ale rozhodně bude platit, že čím starší máme mobil (a baterii 2-3let), tím méně i raději nikdy noční nabíjení (taková b. si těžko přes celou noc udrží plně nabitou kapacitu a tedy v průběhu noci se častěji, sice málo ale cyklicky nabijí i samovybijí) a tím ještě více rychleji (z)ničí!

             
                  VideoTIP "Jak pečovat o BATERIE v MOBILu? ...

TIP: mobilní aplikace fajn Speaking BATTERY Alert App i česky "Mluvící baterie" (Google Play), pro ty, důsledně pečijící uživatele, o prodloužení životnosti baterie (zvlášt, kdy u nových/zalepených mobilů si už sami náhradní baterii asi nevyměníte i odborný servis stojí řádově tisíc Kč)!

Zpět