Hovory i v aplikaci WhatsApp Messenger oficiálně ZDARMA (lze pro mobily: Android a BlackBerry)

01.04.2015 10:12

Hovory ve WhatsApp oficiálně: Zatím jen pro Android a BlackBerry

Aplikace WhatsApp patří k nejoblíbenějším kecálkům na světě. K jeho velké rozšířenosti přispívá fakt, že je dostupný pro všechny hlavní mobilní platformy. Po odkoupení autorů této aplikace společností Facebook se dlouho spekulovalo o sloučení s Messengerem. Nakonec vše dopadlo tak, že obě aplikace poběží nezávisle na sobě.

Na konci loňského roku proběhla zpráva o chystaném rozšíření funkce WhatsAppu. Textovou komunikaci měly doplnit hlasové hovory. Začátkem letošního roku se začala tato funkce testovat v omezeném okruhu uživatelů. Po poslední aktualizaci jsou již hlasové hovory dostupné všem těm z nás většinovým uživatelům "smartphonů", kteří se jako první dočkali (pokud nejste ti z té tzv. "lepší americké společnosti komunity users Apple-jablíčka"). Totiž, má to ovšem háček – zatím se dostalo pouze na absolutně nejrozšířenější světovou platformu Android (doplňeno: hovory fungují také na WhatsAppu i pro kanadské chytré mobily BlackBerry / "ostružina" ale dotykové-NEklávesnicové).

 Volání realizujete přímo v prostředí aplikace. Pro jejich uskutečnění je nutné, aby měl volající i příjemce na svém telefonu nainstalovanou aplikaci. Druhou podmínkou je připojení k internetu (aktiv.dat.tarif). Hovory jsou pochopitelně zdarma. Na oplátku jsou ve WhatsAppu zobrazovány reklamy, které ovšem můžete za mírný roční poplatek odstranit.

Kdy se dočkají i uživatelé ostatních podporovaných mobilních platforem (iOS iPhone, Windows 10/WP), momentálně není známo. Předpokládáme, že se tak stane v brzké době následně ...?

  Další zdroje:
  Novinky WhatsApp

Odkaz na Google Play Odkaz na App Store Odkaz na WP katalog

Zpět